Ілон Маск розповів друзям, що вживає кетамін, щоб впоратися з депресією, йдеться у повідомленні.

Найбагатша людина світу також приймає дози психоделічної речовини на вечірках, повідомили Wall Street Journal свідки.

Пан Маск раніше закликав до просування психоделіків і кетаміну як альтернативи рецептурним антидепресантам, як і багато прихильників цих препаратів у Кремнієвій долині.

Кетамін є контрольованою речовиною в США і може легально вводитися тільки шляхом ін’єкції в кабінеті лікаря або в клініці, в основному як анестезія.

Раніше пан Маск вже потрапляв під пильну увагу після того, як у 2018 році курив марихуану в одному з подкастів. Наркотик легально продається в Каліфорнії, але є незаконним на федеральному рівні, що ставить під сумнів контракти його ракетної компанії SpaceX з НАСА.

За його словами, після цього інциденту пан Маск і співробітники SpaceX регулярно проходили тести на наркотики.

Кетамін, широко відомий як наркотик для вечірок, в останні роки різко зріс у вживанні, і все більше людей використовують цю речовину для лікування депресії, а в містах США з’являються клініки, що надають такі послуги.

Згідно з повідомленням, пан Маск сказав людям, що він “мікродозує” цю речовину. Мікродозування – вживання невеликих кількостей таких речовин, як кетамін або ЛСД – регулярно пропагується в Кремнієвій долині як спосіб підвищення продуктивності або креативності, а також лікування депресії і тривоги.

Стів Джобс відкрито говорив про вживання ЛСД, а Джастін Чжу, співзасновник маркетингового стартапу Iterable, був звільнений з посади генерального директора у 2021 році за мікродозування на роботі.

У минулому пан Маск підтримував переваги кетаміну. Минулого року він написав у твіттері: “Я розмовляв з набагато більшою кількістю людей, яким психоделіки та кетамін допомогли, ніж СІЗЗС (селективні інгібітори зворотного захоплення серотоніну – адмін) та амфетаміни”, – написав він у твіттері минулого року.

Він також заявив, що “люди повинні бути відкритими до психоделіків”, а його давній друг Девід Марглін розповів, що він був у “легких дослідницьких подорожах” з мільярдером.

У вівторок пан Маск написав у Твіттері: “Зомбування людей за допомогою СІЗЗС, безумовно, відбувається занадто часто. З того, що я бачив з друзями, кетамін, який приймають час від часу, є кращим варіантом”. Пан Маск не відповів безпосередньо на повідомлення Wall Street Journal або на прохання про коментар.

Зростає клінічний інтерес до використання кетаміну для лікування депресії, і кілька приватних постачальників у Великобританії пропонують його, хоча він не може бути виписаний у Національній службі охорони здоров’я (NHS). Минулого року Національний інститут здоров’я та досконалості медичної допомоги, який затверджує ліки для використання в NHS, відхилив назальний спрей з кетаміном (саме в назальній формі, а не взагалі, через невідповідність вартісті до дієвісті – адмін).

Джерело